השמועה מספרת שאין הזדמנות שניה לעשות רושם ראשוני טוב, וכידוע- עם שמועות לא מתווכחים.
אם אתם מחפשים ליצור נוכחות חזקה באינטרנט, חשוב להתחיל עם צילום פורטרט מקצועי. תמונת הפנים שלנו היא לעתים קרובות אחד הדברים הראשונים שאנשים רואים עלינו באינטרנט. הרושם הראשוני חשוב, אז צילום פורטרט טוב הוא חיוני.
במאמר הזה נסקור את כל מה שצריך לדעת על איך לצלם צילום פורטרט שייראה טוב ואפילו מקצועי. זה קל יותר ממה שחושבים ואפשר לעשות את זה בקלות בבית רק עם הטלפון החכם שלנו.
בלי להתעסק יותר מסביב, בואו נצלול פנימה!
כשמדובר בצילום בבית, התאורה היא המפתח. אם אפשר- הכי טוב זו תאורת חלון ללא שמש ישירה. האור הרך והמפוזר של השמש יבטיח שהתמונה תהיה ברורה וחדה, מוצללת קלות מצד אחד אך ללא צללים קשים. הצבע הטבעי של התאורה ישמור על צבעים נכונים.
עוד על תאורת חלון אפשר למצוא פה.
אם אי אפשר ליד חלון השתמשו בתאורה חזקה ומרוככת. את הריכוך אפשר להשיג ע"י נייר פרגמנט (גם נייר אפייה פשוט יעשה את העבודה), או ע"י "הקפצה" של האור מקיר לבן קרוב.
לשיפור התאורה ומיתון הצללים כדאי להשתמש ברפלקטור- מחזיר אור. במיוחד אם נמצאים בחדר עם מקור אור אחד דומיננטי (כמו תאורת חלון). לוח קאפה או לוח קלקר יכולים להיות מצוינים לזה. את הרפלקטור מציבים מול האור בצד המוצל של הראש ע"מ שיחזיר את האור לחלק המוצל.
על ידי הקפצת אור על הפנים (כלומר, לא אור ישיר), רפלקטורים יכולים לעזור לעדן את גווני העור, ולרכך קמטים, כתמים ופגמים אחרים בעור בחלק המוצל. בנוסף, הם יכולים לעזור לנו לשנות את כיוון האור. נסו זוויות שונות כדי למצוא את זו שמחמיאה לכם יותר.
אל תתנו לרקע הצילום לגנוב מכם פוקוס. ודאו שהרקע נקי ולא עמוס, רקע עמוס מסיח את הדעת ויכול לתת תחושה לא מקצועית.
בחרו קיר פשוט ובצבע אחיד למינימום הסחות דעת חזותיות. תברכו על זה בעיבוד שלאחר הצילום.
כשאתם בוחרים בגד לצילום זה קחו בחשבון את המטרה והמסר שאתם רוצים להעביר. לדוגמה, אם מצלמים לתמונות פרופיל בלינקדאין, אולי תרצו ללבוש משהו רשמי כדי לשדר מקצועיות ואמינות. אך אם מצלמים עבור מדיה חברתית, אפשר ואף עדיף ללכת על מראה נינוח יותר.
חשוב גם לקחת בחשבון את צבע הבגדים. ודאו שהתלבושת שלכם משלימה את הרקע ואת התאורה, אינה נבלעת, אך גם אינה מושכת יותר מדי תשומת לב.
חשוב להימנע מבגד מפוספס או בעל משבצות קטנות. בגלל מבנה המסכים יש למרקמים האלה נטייה לרצד ולהפריע לעין.
אפשר אבל לא חייבים. ואם כן- מאוד בעדינות. אל תבואו פרועים ומהוהים, כמובן, אבל אין צורך ללכת לסלון כלות וחתנים לכבוד המאורע. הרגישו נוח עם עצמכם…
לצרכים רשמיים יש לזה יותר מקום, לרשתות חברתיות- פחות.
מה שכן מומלץ, זה מעט פודרה למניעת הברקות של אור על הפנים. כן, כן, גברים- גם לכם.
או לחלופין לנגב מדי פעם את הפנים עם נייר סופג יבש.
מצאו תנוחה שגם מחמיאה לכם וגם מאפשרת נינוחות. הנה כמה רעיונות פשוטים לשימוש:
קחו למשל את ג'ף ויינר, היו"ר הבכיר של לינקדאין . החיוך הגדול והאמיתי שלו מעלה מיד את הרושם שהוא ידידותי, נגיש ונלהב מהעבודה שלו.
המצלמה האחורית איכותית יותר מהמצלמה הקדמית, לכן מומלץ להשתמש בה כדי לצלם את צילום הפורטרט שלכם.
תכונה זו מאפשרת לנו לצלם תמונות דיוקן טובות עם רקע מטושטש.
טשטוש הרקע היא טכניקה מועדפת בצילום פורטרט. זה מאפשר לנושא לבלוט ולבטל הסחות דעת משאר התמונה.
במידה ואין לכם מצב כזה במצלמה, לא נורא- אפשר לבצע זאת גם בעריכה לאחר הצילום. ישנן הרבה אפליקציות המאפשרות זאת ואני ממליץ על עורך התמונות המקוון החינמי
Fotor-Free Online Photo Editor .
בלחיצה אחת בלבד ניתן לטשטש את הרקע של התמונות באופן מיידי.
רק היזהרו מהגזמה ומתחושת עיבוד יתר.
כדי לצלם באיכות גבוהה, חיוני לשמור על הטלפון יציב למניעת טשטוש כתוצאה מרעד המצלמה.
אם אין חצובה, הניחו וקבעו את הטלפון למשטח יציב. שימוש בטיימר המובנה במצלמת הטלפון יכולים גם הם לעזור למנוע רעידות מצלמה ולהפיק תמונות חדות יותר.
אל תצלמו "סלפי" בהחזקת הטלפון ביד- צילום ממרחק קצר שכזה דורש שימוש בעדשה רחבה ומעוות את הפנים, וגם את הגוף בגלל תנוחת האחיזה.
עדיף לצלם מעט ממרחק- מטר או שניים, תלוי במצלמה, ולעשות "זום אין", כלומר לקרב. הדבר מחמיא יותר לפנים.
השתמשו בכלי העריכה המובנים בטלפון כדי לחתוך ולמסגר את התמונה שלכם וכדי לוודא שהראש והכתפיים ממורכזים. אפשר גם לבצע התאמות לתאורה, בהירות, ניגודיות ואיזון לבן (חשוב בעיקר אם צילמנו בתאורה מלאכותית שאינה מותאמת לצילום). טכניקות עריכה פשוטות אלו יכולות לשפר במהירות ובאופן משמעותי את האיכות הכוללת של התמונה.
ישנן הרבה תוכנות המאפשרות את כל זה.
אזכיר פה שוב את ה- Fotor-Free Online Photo Editor .
צילומי תדמית הם חלק חיוני מכל תיק מקצועי, ולכן חשוב להשקיע קצת זמן כדי לצלם צילום דיוקן מקצועי, או הכי קרוב לזה שאפשר.
אני מקווה שהמאמר הזה יעזור להגיע לצילומים שייראו מקצועיים וישאירו רושם מתמשך.
אל תפספס את ההזדמנות החד פעמית לעשות רושם ראשוני טוב ולהציג את האני הטוב ביותר שלכם עם התמונה המושלמת!
בהצלחה : )